Länsiväylä 19.1.2021 Yleinen sauna, kursseja ja näyttelyitä – Yhdistys kehittäisi Karhusaaresta luonnonläheisen tapahtumien keitaan

Lavatansseja, entisöintikursseja, sienikursseja, perennojen vaihtotempauksia, pienyrittäjien myyjäisiä, joulupolkuja ja yleinen sauna. Siinä muutama ehdotus Pro Karhusaari ry:n Karhusaari kaikille -visiosta. Yhdistys haluaa kehittää Karhusaaresta elämyksellisen kohtaamispaikan, joka vaalii sekä aineellista että aineetonta kulttuuriperintöä.

Samalla kun Karhusaareen kehitetään toimintaa, sen herkimpien osien eli niittyjen ja kilpikaarnaisten mäntyjen säilymiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

VANHA SUOJELTU riihi on peitetty pressuilla ja se on pikaisen kunnostuksen tarpeessa. Karhusaari kaikille -vision mukaan se voisi palvella uimarannan käyttäjiä ja kalastajia. Rakennuksessa voisi olla pieni kioski ja lukittavia lokeroita uimareille. Hevosmiehen taloon sopisi kahvila ja alakerran sauna voitaisiin kunnostaa yleiseksi saunaksi. Rahaa Karhusaaren kehittämiseen saataisiin yhteistyökumppaneilta ja tilojen vuokrauksesta.

PRO KARHUSAARI kerää nimiä myös saman nimiseen kuntalaisaloitteeseen. Senkin tavoitteena on edistää Karhusaaren alueen ulkoilmatoimintaa ja rakennusten monipuolista käyttöä sekä kunnostamista.

Lue Anneli Tuominen-Halomon kirjoittama juttu kokonaan täältä.

2 thoughts on “Länsiväylä 19.1.2021 Yleinen sauna, kursseja ja näyttelyitä – Yhdistys kehittäisi Karhusaaresta luonnonläheisen tapahtumien keitaan

  1. Ketsia Enckell says:

    Hei.
    Halusin kommentoida että pidän tuosta suunnitelmastanne. Osallistuisin vapaaehtoisena talkoisiin. Ja suuremmalla motivaatiolla lisäksi, mikäli saisin aloittaa työnteon tiloissa, joita olen katsellut usein kävelyilläni Karhusaaressa. (Nimimerkillä ”kaipaan merkityksellistä ja oman näköistä luovaa työtä, levollisessa ympäristössä” ja toivon, että Karhusaaresta rakentuisi kylähenkinen taide- ja virkistys yhteisö. On sääli katsoa kuinka mukavien vanhan hengen talojen ikkunat on ollut pitkään lukittuina ja hylättyinä.

    • Ulla Kuusimäki says:

      Hei Ketsia ja kiitos kommentistasi! Yhdistyksen tavoitteena on, että alueesta tulee ajan kuluessa mainitsemasi avoin kylähenkinen yhteisö palveluineen. Espoo-päivä oli meille historiallinen siksi, että Hevosmiehentalon väentupa oli ensimmäistä kertaa avoinna espoolaisille. Toivottavasti avaamme jatkossa monia muitakin ovia yhteiseen kulttuuriperintöömme. Tässä kuussa aloitamme Museoviraston ja Espoon kaupungin tulosyksikön tukeman elävä perintö -hankkeen. Tarkoituksena on saada tämän vuoden aikana monia erilaisia aineettoman kulttuurin työpajoja Hevosmiehentaloon. Pajojen ideointiin voivat osallistua kaikki espoolaiset, etsimme myös työpajojen järjestäjiä. Lisäksi etsimme lisää vapaaehtoistyötä tekeviä käsiä mm. tapahtumien järjestämiseen.Yhteydenotot: prokarhusaariry@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *