Länsiväylä 19.1.2021 Yleinen sauna, kursseja ja näyttelyitä – Yhdistys kehittäisi Karhusaaresta luonnonläheisen tapahtumien keitaan

Lavatansseja, entisöintikursseja, sienikursseja, perennojen vaihtotempauksia, pienyrittäjien myyjäisiä, joulupolkuja ja yleinen sauna. Siinä muutama ehdotus Pro Karhusaari ry:n Karhusaari kaikille -visiosta. Yhdistys haluaa kehittää Karhusaaresta elämyksellisen kohtaamispaikan, joka vaalii sekä aineellista että aineetonta kulttuuriperintöä.

Samalla kun Karhusaareen kehitetään toimintaa, sen herkimpien osien eli niittyjen ja kilpikaarnaisten mäntyjen säilymiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

VANHA SUOJELTU riihi on peitetty pressuilla ja se on pikaisen kunnostuksen tarpeessa. Karhusaari kaikille -vision mukaan se voisi palvella uimarannan käyttäjiä ja kalastajia. Rakennuksessa voisi olla pieni kioski ja lukittavia lokeroita uimareille. Hevosmiehen taloon sopisi kahvila ja alakerran sauna voitaisiin kunnostaa yleiseksi saunaksi. Rahaa Karhusaaren kehittämiseen saataisiin yhteistyökumppaneilta ja tilojen vuokrauksesta.

PRO KARHUSAARI kerää nimiä myös saman nimiseen kuntalaisaloitteeseen. Senkin tavoitteena on edistää Karhusaaren alueen ulkoilmatoimintaa ja rakennusten monipuolista käyttöä sekä kunnostamista.

Lue Anneli Tuominen-Halomon kirjoittama juttu kokonaan täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *