Sinebrychoffin huvila Karhusaaressa

PRO KARHUSAARI RY

Karhusaaren meriluonto ja historialliset rakennukset kuuluvat kuntalaisille. Ne ovat uusiutumaton luonnonvara ja ainutlaatuinen kulttuuriperintö. Pro Karhusaaren tavoitteena on säilyttää Karhusaaren maatilakokonaisuus, edistää rakennusten ja puutarhojen kunnostamista sekä tuoda alueen nykyisille ja uusille käyttäjille palveluita.

Tietoja

Pro Karhusaari perustettiin 11.1.2019. Ensisijainen tavoite oli tuolloin suojata alue massiiviselta uudisrakennukselta ja säilyttää alueen rakennukset kaupungin omistuksessa ja hallinnassa. Yhdistys hallinnoi samannimistä kuntalaisaloitetta, joka julkaistiin 15.1.2019. Kun aloite luovutettiin valtuustolle 18.10.2021, se oli 5888 osallistujalla eniten osallistujia kerännyt kuntalaisaloite Espoossa. 

Poliittisesti sitoutumattoman Pro Karhusaaren vapaaehtoistyötä tekevät aktiivit haluavat säilyttää ainutlaatuisen kulttuuriperinnön ja virkistysalueen jälkipolville.

Tutustu yhdistyksen sääntöihin täällä.

Hallitus

Jäsenet: Puheenjohtaja Eevaliisa Härö, vp. Kari Mikkelä, Anja-Maria Lehtijärvi, Kaarina Viljamaa, Tapio Maljonen

Varajäsenet: Marja Mäkilä ja Jari Kujala

Liity jäseneksi

Tule mukaan toimintaan! Valitse mieleisin tapa olla mukana. Voit olla hiljainen taustatukija tai aktiivinen toimija. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita ideoimaan ja toteuttamaan tapahtumia ja tempauksia, jotta alueesta tulisi kaikkien Karhusaari.

Pro Karhusaaren jäseneksi pääset maksamalla vuoden 2024 jäsenmaksumme 20 €
tilillemme FI20 7997 7993 7551 28

ja lähettämälle meille yhteystietosi sähköpostitse: prokarhusaariry(at)gmail.com.  Kirjoita viestiin:

  • Etu- ja sukunimesi
  • Sähköpostiosoitteesi
  • Puhelinnumerosi
  • Katuosoite ja postinumero

Liittymisesi vahvistetaan seuraavassa kokouksessa ja otamme sinuun yhteyttä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Tutustu yhdistyksen tietosuojaselostukseen täällä.

Karhusaaren kehittäminen

Yhdistyksen tavoitteena on, että alue kokonaisuutena säilyy Espoon kaupungin omistuksessa ja hallinnassa – kuntalaisten käytössä. Yhdistys edistää olemassa olevien rakennusten kunnostamista vanhaa kunnioittaen, rakenteelliset rajoitukset huomioiden ja olemassa oleva kaava säilyttäen. Mikäli sinulla on ehdotuksia Karhusaaren palvelujen, toiminnan ja saaren rakennusten kunnostamiseksi, ota yhteyttä sähköpostitse ja kerro ideastasi meille. Ideat koostetaan kokonaisvaltaiseksi ehdotukseksi kaupungille.

PRO KARHUSAARI -KUNTALAISALOITE

Yhdistys ylläpitää Pro Karhusaari -kuntalaisaloitetta. Aloitteeseen voi osallistua sähköisesti osoitteessa: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6610

Yhdistys ylläpitää Pro Karhusaari -kuntalaisaloitetta. Aloitteeseen voi osallistua tästä linkistä.