Karhusaaren laituri

KARHUSAAREN VIRKISTYSALUE

Karhusaari on vehreä niemenkärki ensimmäisenä sillan päässä, Länsiväylän kupeessa, Westendin ja Hanasaaren välissä. Länsiväylän toisella puolella nousevat Keilaniemen toimistotornit.

Osa Rantaraittia

Karhusaaressa rantaraitti mutkittelee merenrantaa myötäillen välillä melko kapeanakin ja meri on vahvasti läsnä aavana ulappana ja tuulen pieksäminä puina. Rannan kallioilta ja kivikoista löytyy paljon hienoja paikkoja aurinkoisen päivän viettoon. Vaikka Länsiväylä kulkee ihan vieressä, sen olemassaolo on helppo unohtaa sata vuotta vanhojen kilpikaarnaisten mäntyjen kiemuraisia oksia bongaillessa, tuulen tuivertaessa hiuksia.

Karhusaaren idyllinen uimaranta

Pienikokoiselta poukamalta avautuvat upeat merimaisemat. Matala hiekkaranta sopii myös lapsiperheille. Rannalla on penkkejä, sermit vaatteiden vaihtoa varten ja muutama ulkokuntoiluväline. Vanhan riihen vieressä on bajamajat. Rannalla ei ole suihkuja eikä valvontaa. 

Kalastus

Karhusaaressa on hyviä ottipaikkoja ahvenelle, kuhalle ja siialle. Lue lisää Suomen vapaa-ajan Kalastajien keskusjärjestön sivuilta.

Vuokrattavat juhlatilat

Meren rannalla sijaitsevaa ainutlaatuinen Sinebrychoffin huvila on vuokrattavissa juhlakäyttöön. Se on myös yksi Espoon kaupungin suurimmista vuokrattavista juhlatiloista: huvilaan mahtuu noin 100 henkilöä. Vuokrattavia tiloja ovat kellarikerroksen keittiö- ja ruokailutilat sekä juhlakerros. Tilat ovat vuokrattavissa myös kaupallisiin kuvauksiin. Huvilaan voi saapua myös veneellä, sillä huvilan edessä on venelaituri. Lisää vuokrauksesta täällä.

Kuinka tulla Karhusaareen?

Karhusaari sijaitsee Länsiväylän vieressä. Bussilla kulkeville lähimmät pysäkit ovat Länsiväylän varressa. Jos tulet metrolla, voit jäädä Koivusaaren tai Keilaniemen asemalla pois. Kummastakin on noin reilun kilometrin kävelymatka. Kaupunkipyöräparkkeja on Keilaniemessä ja Hanasaaressa.

Yksityisautolla saapuville Karhusaaren parkkipaikat ovat Keilaniemen puolella, Laguunin edessä. Siitä on noin parisataa metriä huvilan pihalle kevyen liikenteen alikulun kautta. Talousrakennusten edessä on muutama Taidekeskuksen parkkipaikka. Karhusaaren huvilan piha-alueella ei ole parkkipaikkoja.

Katso sijaintimme kartalla!
Karhusaaren ranta
Karhusaaren venelaituri
Karhusaaren huvilan portaat
Karhusaaren ranta
Karhusaaren luontoa
Karusaaren Hevosmiehentalon ikkuna