Opi uutta: Karhusaaren villikasvipäivä 21.5. starttaa pääkaupunkiseudun satokauden

Nokkosten ja muiden villikasvien sesonki on juuri nyt. Villiruoan pioneeri Jouko Kivimetsä saapuu Karhusaareen jakamaan oppejaan. Opi syötävien luonnonkasvien maailma Espoon Karhusaaren villikasvipäivässä tulevana lauantaina 21.5. klo 10-16. Jouko ohjaa paikan päällä kolme ilmaista villikasvien tunnistamiskierrosta (11,13 ja 15).

– Ruokaomavaraisuus on päivän puheenaihe. Juuri nyt on täydellinen hetki kerätä villikasvit talteen ensi talvea varten ja opetella käyttämään näitä ravinteikkaita pihojen ja piennarten aarteita arkiruoan osana. Kasvien tunnistaminen ja hyödyntäminen ovat helposti opittavissa, toteaa Kivimetsä.

Suomen pihapiirit ja luonto ovat täynnä hyödyntämätöntä ruokareserviä. Villikasvien käytön lisäämiseksi on juuri perustettu Villikasviyhdistys ry. Yhdistys edistää villikasvien käyttöä erityisesti ruokana, ruokajalosteissa, ja itsehoidon osana kuten saunan yhteydessä.

– On ollut suuri tarve saada yhteinen, ei-kaupallinen foorumi villikasvien puolesta puhumiseen. Yhdistyksen ykköstavoite on kansalaistoiminnassa ja hortaosaamisen laajentamisessa jokaisen perustaidoksi. Isommassa kuvassa tavoite on saada suomalainen villikasvien käyttö esimerkiksi Unescon elävän perinteen rekisteriin, visioi Kivimetsä.

Karhusaaren Villikasvipäivä tarjoaa tehokkaan aloituspurskeen villikasvikauteen. Tarjolla on olennaisin oppi kasvikierrosten ja aiheeseen liittyvän keskustelun ja tiedon muodossa. Päivään voi tuoda kasveja myös omalta pihalta tai lähipuistosta tunnistettavaksi. Näin villinä kasvatetut kasvit solahtavat luontevasti omalle ruokalautaselle.

– Villikasvit voidaan kotioloissakin kuivata, pakastaa tai valmistaa säilykkeiksi talvea varten. Näin säilytetään kasvien korkeat ravintoainepitoisuudet. Lautasellinen voikukan lehtiä, jonka voi lisätä eri ruokalajeihin, voi vastata ravintoarvoiltaan kolmea kaupan salaattipakkausta, vinkkaa Kivimetsä.

Lisätietoja: Jouko Kivimetsä, puh. 0405568880

Villikasviyhdistykseen liittyminen: villikasviyhdistys.fi

 

https://villiruoka.info/villiruokatapahtumia-suomessa-2022/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *